Geschiedenis

De Cambridgelaan is het eerste studentencomplex dat in ‘De Uithof’ is gebouwd. In dit markante gebouw wonen 1002 studenten. Opdrachtgever tot de bouw was de SSHU in samenwerking met BO-EX. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Ir. Rudy Uytenhaak Architectenbureau BV. De aanvang van de bouw was in 1997. De bouwperiode heeft twee jaar in beslag genomen. De oplevering vond in twee delen plaats, het laagbouw gedeelte in 1998, het hoogbouw gedeelte een jaar later in april 1999.

Het complex bestaat uit twee hoge flats van 16 verdiepingen, die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Daarachter liggen tien lagere gebouwen met vier of vijf verdiepingen. Het complex ligt in een prachtige groene omgeving en is vlakbij universiteit en hogeschool. In De Uithof vind je voorzieningen als een supermarkt, sportvoorzieningen en bars. Het complex heeft ook een eigen bar, de Cambridgebar.

Kamers
De studenteneenheden hebben verschillende groottes, tussen 2 en 8 kamers. Alle kamers hebben een wastafel, behalve in de eenheden met twee kamers. Alle kamers zijn voorzien van een supersnelle internetaansluiting. De bewoners bepalen gezamenlijk huisregels over bijvoorbeeld schoonmaken. Ook betaal je meestal gezamenlijk voor krant, telefoon, et cetera. Een inboedelverzekering is inbegrepen in de huurprijs.

Zelfstandige woningen
Er zijn ook woningen in het complex: 70 woningen met één kamer (studio’s) en 18 woningen met twee kamers. Voor deze woningen kan je huurtoeslag aanvragen. Je moet wel ingeschreven zijn bij WoningNet als je in aanmerking wilt komen voor een woning. Als er een woning vrijkomt, adverteren we die op deze website. Je mag samenwonen in een woning met twee kamers.

Campuscontract
De Cambridgelaan is bedoeld voor studenten, daarom geldt hier het campuscontract.

Bronnen: SSH en Wikipedia.

Volg ons op
Facebook
Contact

Stichting Cambridgelaan Utrecht
Cambridgelaan 901
3584 DW Utrecht

woonbestuur.cambridgelaan@gmail.com