Technische zaken en onderhoud

Als bewoner zijn er een aantal onderhouds- en technische zaken relevant voor het leven aan de Cambridgelaan.

TL-buizen

Wanneer je oude TL-buis stuk is, kan je een nieuwe opvragen. Er zijn drie formaten TL-buizen. Maak voor een vervangende TL-buis een afspraak op een van de gereedschapsuitleenmomenten, klik daarvoor hier.

Gereedschap

Je kunt gereedschap lenen bij het woonbestuur. Klik hier om het gereedschap te bekijken. Lenen kan tegen tekening van een uitleenformulier en een borg van €20 of €40 (afhankelijk van wat je wilt lenen). Uitleen op afspraak op dinsdag- en donderdagavond via woonbestuur.cambridgelaan@gmail.com.

Verf

Wil je (samen met je huisgenoten) je gezamenlijke ruimte verven? Dan kun je budget aanvragen via de SSH. Je moet dan wel vooraf een begroting indienen en achteraf de bonnetjes laten zien.

Technische vragen 

Heb je een technische vraag over je wooncomplex? Dan kan je deze vraag bespreken met de beheerders Marcel d’Hanis of Ted Braun tijdens het wekelijks spreekuur op woensdag tussen 16:30 – 17:30 in wooncomplex Johanna (in het SSH kantoortje op Bisschopssteeg 29)!

Reparaties

De SSH zorgt voor het klein dagelijks onderhoud dat formeel voor jouw rekening is. Denk hierbij aan het repareren van een lekkende kraan, een kapot stopcontact of een klemmende deur. Ze verhelpen niet alleen kleine gebreken in je eigen kamer, maar ook in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, douche, toilet en trappenhuis. Dit heet serviceonderhoud. De kosten voor het serviceonderhoud is inbegrepen in je huur.

Het serviceonderhoud is niet van toepassing als:
– iets kapot is door vernieling of nalatigheid door bewoners
– gebreken aan zelf aangebrachte wijzigingen aan je woonruimte

Als je iets gerepareerd wilt hebben dan is de snelste manier om je verzoek te melden via (088) 730 42 00. Je kunt je reparatieverzoek telefonisch doorgeven op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

Voor spoedeisende reparaties kun je op dit nummer ook buiten kantooruren terecht. Spoedeisende reparaties zijn calamiteiten als: brand, lekkages van gas- en waterleidingen, collectieve stroomuitval, liftstoringen, verstoppingen en inbraak.

Periodiek technisch onderhoud
Eens per één of twee jaar wordt op de complexen technisch onderhoud uitgevoerd. Dit onderhoud bestaat meestal uit het schoonmaken en de technische controle van de installaties. Denk hierbij aan cv-ketels, ventilatoren, brandblussers, brandslanghaspels, rookmelders, noodverlichtingen, geisers en vuilwaterpompen. Omdat dit regulier terugkerend onderhoud betreft, ontvang je hiervan vooraf geen bericht van de SSH. De bedrijven komen dus zondere verdere aankondiging aan de deur. Je kunt de medewerkers altijd vragen naar legitimatie en bij twijfel altijd contact opnemen met de SSH. De volgende bedrijven voeren dit onderhoud uit: Bacol, Schreuder-Ruitenbeek, RRS, AJAX, Ansul en GSU. Incidenteel kunnen ook andere bedrijven worden ingeschakeld.

Kijk voor meer informatie over reparaties en onderhoud op http://www.sshxl.nl/cm/Utrecht_-_Onderhoud_/Reparaties.html.

Volg ons op
Facebook
Contact

Stichting Cambridgelaan Utrecht
Cambridgelaan 901
3584 DW Utrecht

woonbestuur.cambridgelaan@gmail.com