Hulp bij Problemen

Huurachterstand
Heb je problemen met het betalen van jouw huur? Wacht dan niet te lang en neem contact op met de SSH! Bespreek je probleem en kijk of je een betalingsregeling kunt afspreken. De SSH kan je ook informeren over schuldhulpverleners. Kijk op http://www.sshxl.nl/cm/Utrecht_-_Huur/Huurachterstand.html voor meer informatie.

Overlast
Heb je excessief overlast van huisgenoten of medebewoners? Probeer er in eerste instantie zelf uit te komen door te praten met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de overlast. Blijft het probleem zich herhalen? Dan kun je in geval van geluidsoverlast contact opnemen met de politie. Zij komen dan de intensiteit van het geluid meten om te kijken of de toegestane geluidnorm wordt overschreden. Houd er wel rekening mee dat een feestje op zijn tijd moet kunnen. In andere gevallen kun je contact opnemen met de SSH om te bespreken wat er aan het probleem gedaan kan worden. Kijk voor meer informatie op http://www.sshxl.nl/cm/Utrecht_-_Wonen/Overlast.html.

Depressie of andere persoonlijke problemen
Het kan zijn dat je soms niet lekker in vel zit. Dit kan komen door een tal van redenen en soms weet je zelf niet eens waardoor het komt. Het kan helpen om hierover met iemand anders te praten. Als student kun je bij veel mensen terecht, waaronder een studentenpsycholoog. Als deze stap te groot is  kun je ook bij je huisgenoten, familie, vrienden of bij ons aankloppen. Het belangrijkste is dat je dit met iemand deelt. Hieronder vind je de doorverwijspagina’s van de verschillende onderwijsinstellingen:

Wanneer je slachtoffer, getuige, of nabestaande bent van/door een misdrijf, verkeersongeluk, of calamiteit dan kan slachtofferhulp ondersteuning bieden. Kijk op http://www.slachtofferhulp.nl/ voor meer informatie.

Maak je je zorgen over een huisgenoot? Neem dan contact op met de SSH om te bespreken hoe je jouw huisgenoot het beste kunt helpen.

Klachten over de SSH
In sommige gevallen kan het zijn dat de SSH fouten maakt of je niet naar behoren behandelt. Hierover kun je een klacht indienen bij de SSH of bij één van de onafhankelijke commissies die je hierbij kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op http://www.sshxl.nl/cm/Utrecht_-_Wonen/Klachten.html.

Wanneer je een conflict hebt met de SSH zijn er ook organisaties als BoKS en Vidius die je hierbij advies kunnen geven of bij kunnen staan. Laat het ons weten als je denkt dat we iets voor je kunnen betekenen.

Volg ons op
Facebook
Contact

Stichting Cambridgelaan Utrecht
Cambridgelaan 901
3584 DW Utrecht

woonbestuur.cambridgelaan@gmail.com